Popis produktu Bradley - Brikety Chili Cumin 48
Jemná a sladká chuť našich javorových brikiet Chili Cumin je inšpirovaná pálivou chuťou chilli a rasce pre dokonalú kombináciu vône. Tieto brikety sa odporúčajú na hovädzie, bravčové mäso, hydinové a zeleninu.
Tajomstvo udiarní Bradley spočíva v chuti schované v drevených briketkách Bradley. Pri ich výrobe sú použité piliny z tvrdých druhov dreva. Tieto piliny sú zlisované dohromady za správne hustoty pri presne kontrolovanom tlaku. Chuť údených pokrmov sa výrazne líši podľa toho, ktorý druh dreva bol použitý.
Jelšové a javorové briketky dodajú silnú a výraznú chuť, ktorá sa hodí najmä na údenie morských plodov, šunky či slaniny.
Silnejší a výraznejšiu chuť mesquite - (ker rodu prosopis) a orecha sú vhodné pre údenie hovädzieho a bravčového, najmä potom bravčového pliecka alebo hovädzie hrudi.
Drevo jablone a čerešne sladšie a jemnejšiu chuť dymu, ktorý je veľmi vhodný pre údenie hydinového mäsa alebo diviny
Udiareň Bradley spaľuje jednu briketky po dobu 20tich minút. Produje pritom čistú chuť dreve v chladnom dyme. Akonáhle je jedna briketky doúdenie, generátor dymu ju automaticky odsunie do misky s vodou, čím zabráni nežiaducemu prepaľovaniu popola. Následne si zo zásobníka natiahne ďalšie briketky, čím automaticky udržuje proces údenia v chode.
Pri spaľovaní briketky nevzniká horenia, čím je zachovaná rýdza chuť vybraného dreva. Ak by došlo k vyššej teplote spaľovanie dreva, začali by vznikať nežiaduce plyny a splodiny z horiacich živíc. K tomuto však nedochádza v udiarňach Bradley, takže nemusíte mať obavu, že by tieto nežiaduce javy narušili dokonalú chuť vašich údených pokrmov.
Nielen, že pri spaľovaní brikiet je eliminované nežiaduce teplo, dym produkovaný udiarňou Bradley týmto spôsobom je štyrikrát čistejší ako dym identické triesky spálené na platni.
Udiarne Bradley spotrebujú jednu briketky za dobu cca 20tich minút. Pri tejto rýchlosti sa pohybujú operatívne náklady na jednu hodinu prevádzky okolo 1 eura.